Září v knihovně

Jak bude vypadat září v knihovně?

Po slunečných prázdninách a návratu tradiční otevírací doby zase začíná školní rok a i my se ladíme na “akčnější” vlnu. Připravili jsme pro vás bohatý program a věříme, že si v něm každý z vás najde něco pro sebe. A co nás tedy čeká?

LIDICKÁ 541 – naše adresa už 20 let

Zářijovému programu bude dominovat v týdnu od 10. do 15. 9. 2018 pořádná knihovnická oslava! Naši knihovnu už 20 let můžete najít na stejné adrese – Lidická 541. Budeme slavit, budeme se bavit, budeme zkoušet nové věci…

Ve zkratce můžeme prozradit, že nás čeká např. Virtuální realita pro dospělé i pro děti, Karneval pro děti, Setkání s booktuberem, LiStOVáNí, Slam poetry večer, celý týden turnaj v Bookpongu a mnoho dalšího. Podrobný program můžete najít na adrese: knihovnatrinec.cz/lidicka541.

Budeme moci navštívit divadlo i workshopy

V rámci projektu Společně bez bariér chystáme na září divadelní sérii, díky které budeme mít možnost také poznat kousek sebe sama. Ve čtvrtek 20. 9. 2018 k nám dorazí Divadlo Psycheche se svým představením Příběhy o šílené duši – tuto integrační divadelní inscenaci odehraje Divadlo Psycheche jak pro klienty stacionář, tak v 19.00 pro širokou veřejnost. Hned následující pátek 21. 9. 2018 proběhnout v knihovně celkem 3 divadelní workshopy nazvané Duše (já a my) – dopoledne pro studenty gymnázia a pro klienty stacionáře a v podvečer pro veřejnost.

Budeme se věnovat rodinám s dětmi

Už v září se znovu rozeběhne oblíbený klub pro rodiny s dětmi MRKni. Setkávat se budeme jak v knihovně na Lidické, tak na pobočce na Sosně. Také jsme rozšířili počet skupin, které se mohou účastnit oblíbeného kurzu Montessori – v září budete moci navštívit kurz Poznáváme zvířátka 1, 2, 3 a 4. Navíc se také můžete těšit na setkání s autorkou dětských knížek Cesty dětí do staletí – Kateřinou Schwabikovou.

Vrhneme se na vzdělávání seniorů

Opět se rozjíždějí kurzy pro seniory, které se konají v rámci působení klubu DUHA. Celkem v knihovně poběží 3 kurzy Angličtiny pro seniory, a to v různých úrovních. A hned od října k angličtině přibude kurz Němčina pro seniory.

Navštívíme výstavy a podíváme se na film

Během září budeme mít možnost shlédnout v rámci činnosti Galerie města Třince celkem 2 výstavy. Ve výstavním prostoru v TRISII bude už od 7. září 2018 startovat vernisáží výstava Pawła Żugaje nazvaná SELF-SABOTAGE. Následovat bude ve čtvrtek 14. září 2018 vernisáž k výstavě Gutský kostel ve vzpomínkách, na které spolupracujeme s Muzeem Těšínska a městem Třinec.
NAVÍC: V rámci Filmového klubu Třinec – FK3 promítneme v pátek 21. září 2018 oceňované drama Chlapi nepláčou.

 

A NEJEN TO. KOMPLETNÍ ZÁŘIJOVÝ PROGRAM SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT NA PLAKÁTU NÍŽE NEBO SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT JEDNOTLIVÉ ZÁŘIJOVÉ UDÁLOSTI.

Těšíme se, že u toho budete v září s námi.
Vaše knihovna

září 2018 program WEB