Říjen plný akcí v Knihovně Třinec

Říjnový program knihovny a Galerie města Třince je tady a je opravdu nabitý

Milí návštěvníci knihovny,

podzim je v Knihovně Třinec tradičně plný akcí a náš říjnový program je toho důkazem. Těšit se můžete na hudbu, literaturu, workshopy, přednášky, filmový klub a program v Galerii města Třince. Ještě než se na něj podíváme podrobněji, připomínáme nový knihovní řád, který platí 1. září 2019Jeho celé znění, zkrácenou verzi i novinky, které s ním přicházejí, najdete zde.

Jazz a živá literatura

Už vám začínala chybět živá hudba u nás v knihovně? A máte rádi jazz? V tom případě se těšte na koncert československé formace E converso, která ve své tvorbě míchá a propojuje různé vlivy ze světových scén. Více informací a především vstupenky najdete tady.
Živá literatura v mezinárodním složení, tak by se dal ve zkratce popsat česko-německý literární večer. Do Třince v rámci projektu Překladiště na cestách přijede německý básník a prozaik Carl-Christian Elze, básnířka Marie Šťastná. Tuto dvojici doprovodí překladatelka Michaela Škultéty. Zajímají vás podrobnosti? V tom případě se podívejte na naši událost.

Přednášky, workshopy a tvůrčí dílny

Od každého trochu a pro každého něco. Rádi vyrážíte z pohodlí třinecké knihovny na dobrodružné cesty kolem světa? V tom případě se těšte na Radovana Čížka a jeho Maroko na kole. Anebo máte raději lokální témata a regionální historii? Tak to si nenechte ujít Vlastimila Ciesara a jeho povídání o Lyžbicích po roce 1848.
Tím zdaleka nekončíme, věnovat se budeme totiž tématům, která rezonují dnešní společností. O digitální závislosti se budeme bavit s doktorem Vladimírem Kmochem. Užitečná bude přednáška především pro rodiče malých dětí.
Máme tady něco i pro ty, kteří si rádi chodí do knihovny protáhnout mozkové závity a zdokonalit se v psaní. Naše Dáša pokračuje v trénování paměti a Klárka v kurzech tvůrčího psaní. Oba workshopy jsou volně přístupné a nemusíte se nikam dopředu hlásit. Stačí jen přijít.

Pro děti

Děti si u nás říjen užijí a rodiče spolu s nimi. Kromě tradičního MRKni a MRKni pro nejmenší na ně čeká i STRAŠIDLENÍ! Takže pokud máte doma malého nebojsu, tak ho pošlete k nám, protože tohle bude něco přímo pro ně.

Filmy, které stojí za to vidět

To, že máme Filmový klub Třinec – FK3 už asi víte. Každý měsíc naše Vlasta vybírá to nejzajímavější, co se na filmové scéně v posledních letech objevuje a promítá na plátnech filmových festivalů. Pro říjen vybrala snímek Takové krásné šaty, který je označován jako artový horror.
Pokračuje také naše spolupráce s Mental Power Prague Film Festival, který ukazuje, že hendikep nemusí znamenat překážku v umělecké tvorbě. Ozvěny festivalu můžete navštívit druhé říjnové úterý.

Sestry Dostálkovy se vrací do Třince

Galerie města Třince na říjen chystá jeden velký návrat. Rodačky z Třince, Linda a Daniela Dostálkovy patří na výtvarné scéně k nevýraznějším a nejžádanějším jménům. Jakou výstavu pro Třinec chystají zatím neprozradíme, už teď ale víme, že to bude velké a jedinečné.

KOMPLETNÍ ŘÍJNOVÝ PROGRAM SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT NA PLAKÁTU NÍŽE NEBO SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT JEDNOTLIVÉ ŘÍJNOVÉ UDÁLOSTI.

Těšíme se, že u toho budete s námi. ✌️
Vaše knihovna

Program říjne