Únor v Knihovně Třinec

V únoru se s knihovnou a galerií rozhodně nudit nebudete

Je tady náš pravidelný přehled toho, co přinese aktuální měsíc nejen u nás v knihovně, ale také v Galerii města Třince. Pojďme se společně na únor podívat.

Hudba, literatura, cestování a filmy

Kulturní akce jsou našimi programovými stálicemi. Hned první týden se můžete těšit na jedinečné spojení slam poetry a živé hudby. V literární kavárně se v pátek 7. 2. se od 19:00 zastavte na koncert místní kapely Biograph (ex ODNAHA), kterou doprovodí československý slamer Tomáš Straka. Vstupenky koupíte on-line nebo v Infocetru Třinec.
Posledních několik lístků zbývá na přednášku Tomáše Kubeše, se kterým se vypravíme do Černobylu. V úterý 11. 2. od 17:00 nás tak čeká spousta fotek, videí a zážitků, které k nám Tomáš pravidelně vozí.
Pokud máte raději filmy, tak v únoru vyrazíme s filmovým klubem FK3 na roadmovie rychlostí 25 km/h. Tahle německá komedie vás bude zaručeně bavit. A pokud byste si chtěli procvičit angličtinu, tak v ten samý den (pátek 21. února) na stejném místě (v Café Čítárna) se můžete potkat se zahraničními dobrovolníky na pravidelném Language Coffee.

Přednášky a kurzy

Pokud se raději vzděláváte a navštěvujete naše kurzy nebo přednášky, tak si přijedete na své. Speciální přednášky chystáme pro všechny seniory. Ta první se v úterý 6. 2. 2020 zaměří na to, jak se nenechat zmást na internetu. Rozvíjet budeme i kreativitu, konkrétně grafické dovednosti pomocí programu Canva v úterý 11. a 18. února.
Na čtvrtek 20. února jsme přesunuli přednášku o Esperantu a doufáme, že tentokrát se našim přednášejícím nemoc vyhne. Všechny, které zajímá regionální historie a třeba i lingvistika tímto srdečně zveme.
Rodiče a děti na síti, tak se jmenuje přednáška Jiřího Haldy, která se uskuteční v rámci Týdne manželství v Třinci ve středu 12. února. Vstup je zdarma.

Prázdninový program

Přemýšlíte na program na blížící se jarní prázdniny v Třinci? Co je třeba strávit u nás v Knihovně pro děti nebo v Mklubu. Každý chystáme něco a že to bude opravdu NĚCO se můžete přesvědčit tady (pro děti) nebo tady (program v Mklubu). Kromě toho Knihovna pro děti chystá tradiční MRKni i MRKni pro nejmenší a Mklub má v plánu další setkání knižního klubu #potkejknihu.

Soutěže

Věděli jste, že právě teď u nás v knihovně soutěžíme? Do 14. února můžete posílat příspěvky do literární soutěže, kterou pořádáme ve spolupráci s Jedním světem Třinec. Téma je letos Co bude, až naprší a uschne?
Do dubna probíhá také výtvarná soutěž, která je věnována výročí Jana Ámose Komenského a jednomu z jeho nejznámějších děl – Orbis pictus. Více o obou soutěžích si můžete přečíst zde.

Galerie města Třince

U výtvarného umění ještě chvíli zůstaneme. V Galerii města Třince momentálně probíhají dvě výstavy. Do 18. února můžete navštívil výstavu Identical Identity v kulturním domě TRISIA. V knihovně právě teď vystavují studenti Fakulty umění Ostravské univerzity. Výstava s názvem Fuckt Art bude k vidění do konce února. Na konci února chystá galerie vernisáž malíře Jana Výtisky a přednášku, která se zaměří na enviromentální krizi v umění.

Pastoral Brothers Třinci

A na závěr ještě jedna pozvánka, která není úplně od nás, ale rádi na ni upozorníme. V úterý 6. února se v Café Čítárna budete moct potkat s Pastoral Brothers, dvojkou farářů, kteří jsou zároveň youtubery. Setkání začíná v 19:00 a vstup je zdarma. Více informací najdete tady.

 

 

  akce únor 2020 WEB