Best of Expediční kamera: Blok na dvou kolech

Film Blok na dvou kolech vás přenese na 4 tisíce km dlouhý závod, kde uvidíte, jak ovlivní přátelství, poznáte skrytá zákoutí Nového Zélandu, objevíte jeden z nejnovějších extrémních sportů a seznámíte se s jedním z nejlepších freestyle trialistů světa. Kromě toho vás ohromí film, který využívá horská kola jako prostředek k prozkoumání myšlenek stvoření a destrukce v nejkrásnějších, nejdramatičtějších a nelítostných krajinách přírody.

Kdy promítáme? V pátek 9. září ve 20.00 hodin, vstupné je 100 Kč.

Co vás čeká?

Cesta domů 
8 min ▪ Velká Británie
Skot Danny MacAskill (zvaný taky Danny MegaSkill) je jeden z nejlepších freestyle trialistů světa. Film Cesta domů je o krásách a bikových terénech jeho domovského ostrova Skye a městečka Dunvegan, kam se po mnoha letech vrací se svým kolem, ale také celého Skotska. Film se natáčel na hradě v Edinburghu, u válečných bunkrů na ostrově Inchgarvie nebo u vodní elektrárny ve Skotské vysočině.

Divided 
39 min ▪ USA
V roce 2017 se dvě kamarádky vydávají na 4417 km dlouhý závod na horských kolech z Kanady až na mexickou hranici. Strach ze selhání může zastavit nejrůznější dobrodružství ještě předtím, než vůbec začnou, ale co když je selhání tou nejlepší částí?

 Cave unicycling 

7 min ▪ Velká Británie
Při své nedávné cestě do Cardiffu měli Michael a Katie Garrettovi to štěstí, že mohli nafilmovat nejnovější světový extrémní sport. Někteří ho nazývají jeskynní unicycling, jiní uni-speleologie, většina ale šílenství. Mnoho lidí tvrdilo, že to nelze zvládnout. Opak byl pravdou. A bylo to úžasné! Steffan Thomas a Thomas Lupton jezdí na jednokolkách už řadu let a jsou oba zkušení jeskyňáři, ale teprve nedávno, se rozhodli spojit své dvě vášně do tohoto nového, bizarního a riskantního sportu.

Life cycles 
47 min ▪ Kanada
Tento vizuálně ohromující film využívá horská kola jako prostředek k prozkoumání myšlenek stvoření a destrukce v nejkrásnějších, nejdramatičtějších a nelítostných krajinách přírody.

 Waiau-toa Odyssey 
13 min ▪ Nový Zéland
3 dobrodruzi, filmař a fotograf se vydávají na 6denní 300 km dlouhou cestu. Kombinací kola a raftingu propojují divoké řeky a cyklistické trasy v některých z nedoceněných oblastí Nového Zélandu.

Blok na dvou kolech WEB