Červen v knihovně

Jak bude vypadat program na červen?

Po náročném květnovém programu jsme se v knihovně rozhodli naladit na letní prázdninovou vlnu a připravili jsme pro vás odpočinkový program. Navíc věříme, že si v něm každý z vás najde něco pro sebe. A co nás tedy čeká?

Budeme se věnovat rodinám!

Na začátku června budeme inspirovat nejen rodiče. V úterý 5. června 2018 uspořádá naše Marika spolu s Tiborem Hujdičem alias Panem Mrkvičkou inspirativní workshop nazvaný Probuďme v dětech čtenáře, kde nám oba poradí – co a jak číst dětem.
Před koncem školního roku, konkrétně v neděli 17. června 2018, proběhne již tradiční a oblíbená akce pro rodiny s dětmi, a to Pohádkový les 2018. Ten bude tentokrát trošku popletený a ponese podtitul Vezmi tátu do lesa. Pohádkovým lesem chceme letos zpříjemnit našim tátům, dědečkům, strejdům a s nimi celým rodinám Mezinárodní den otců.

Absolvujeme literární pouť Třincem!

V sobotu 9. června 2018 budeme mít jedinečnou možnost probádat Třinec tak trochu jinak, a to v rámci akce Noc literatury 2018. Letos pořádáme již 3. ročník této literární pouti, která má své neobyčejné kouzlo a netradičním způsobem nás seznamuje s vlastním městem a tvorbou současných evropských autorů. Společně se letos vydáme na procházku “Starým Třincem”.
NAVÍC: Můžeme prozradit, že účast na tomto literárním happeningu přislíbilo několik vzácných hostů, např. Renata Putzlacher, překladatelka a spisovatelka, Petra Jurásková, tisková mluvčí TŽ, aj.

Naučíme se starat o svá srdce❣️

V červnu navážeme na úspěšnou spolupráci s organizací Loono, se kterými jsme v dubnu pořádali workshop #prsakoule. Tentokrát se společně zaměříme na prevenci kardiovaskulárních onemocnění a v úterý 5. června 2018 budeme moci absolvovat workshop #žiješsrdcem❣️Přijďte si poslechnout tlukot vlastního srdce a naučit se, jak včas předcházet a odhalit kardiovaskulární onemocnění.

Prohlédneme si 3 výstavy!

Během června budeme mít možnost shlédnout v rámci činnosti Galerie města Třince celkem 3 výstavy. Do 8. června se budete moci projít levitujícím labyrintem v rámci výstavy Adama Hrubého nazvané 不久, kterou vystřídá v pátek 18. června výstava Barbory Trnkové a Tomáše Javůrka nazvaná. Nejen galerijní prostor knihovny bude plný umění – ve výstavním prostoru v TRISII probíhá až do 29. června výstava maleb Karoliny Rossi Plastic Orgasm.
NAVÍC: V rámci Filmového klubu Třinec – FK3 promítneme v pátek 15. června 2018 drama Na mléčné dráze. 

A NEJEN TO. KOMPLETNÍ ČERVNOVÝ PROGRAM SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT NA PLAKÁTU NÍŽE NEBO SI MŮŽETE PROHLÉDNOUT JEDNOTLIVÉ ČERVNOVÉ UDÁLOSTI.

Těšíme se, že u toho budete i před prázdninami s námi.
Vaše knihovna

program na červen 2018 komplet