Program Knihovny Třinec v nouzovém stavu

Situace nám nepřeje, přesto to nevzdáváme

Budeme k vám upřímní, říjen jsme si představovali úplně jinak. Na programu jsme měli spoustu skvělých akcí, mezi kterými byl především první ročník Čtenářského festivalu Třinec – ČteFesT. Z důvodů dobře známých se, bohužel, ČteFesT neuskuteční letos, ale doufáme, že v květnu příští rok už to půjde. Přesto chystáme do konce roku aspoň několik ochutnávek, které všechny malé i velké čtenáře navnadí a nalákají na první ročník v roce 2021.
Co z říjnového programu se nám nakonec podařilo zachovat a zachránit? Jsou to především akce, které se mohou uskutečnit v počtu do 10 účastníků nebo v malých skupinkách. Díky tomu můžeme zprostředkovat komorní zážitky a o to více si to všechno společně užijeme. Příležitostí pro kulturu, vzdělávání a setkávání totiž bude v následujících týdnech jako šafránu. Co všechno vás čeká najdete v přehledu níže.
Naštěstí nouzový stav neznamená, že Knihovna Třinec omezuje nebo zastavuje provoz. Otevřeno máme tak, jak jste v posledních měsících zvyklí. Otevřeno má také Galerie města Třince a Infocentrum Třinec.  Snažíme se zajistit maximálně bezpečné prostředí jak pro návštěvníky, tak i pro naše zaměstnance. Proto v knihovně platí vstup pouze s rouškou nebo jinak zakrytými dýchacími cestami, dezinfekce rukou u vstupu do knihovny a na jednotlivé půjčovny a bezpečné rozestupy. Prosíme také, abyste se v knihovně zdržovali pouze po dobu nezbytně nutnou.
Nouzový stav už jsme společně jednou zvládli, zvládneme to i tentokrát. Nezapomeňte, že Knihovna Třinec je tady pro vás a kdykoliv budete potřebovat pomoc, tak jsme tady od pondělí do soboty. A moc děkujeme, že jste tady s námi.

akce říjen 2020 WEB 2