Literární soutěž “Jsme v tom společně” zná vítěze

Literární soutěž vyhrál text Evy Mencnerové

V pátek 17.3. se v Knihovně Třinec uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků literární soutěže “Jsme v tom společně”, kterou uspořádala třinecká knihovna v rámci festivalu Jeden svět Třinec. Ze 17 soutěžních textů nakonec porota vybrala 7 nejlepších. Ti se sešli v literární kavárně Café Čítárna, kde si užili také bohatý doprovodný program, o který se postaral literární časopis Psí víno a Ostrava Big Band pod vedením Vlastimila Blažka.

Motto letošního ročníku soutěže bylo “Jsme v tom společně”, které vycházelo z tématu a podtitulu Jednoho světa – Umění spolupráce. Porota ve složení Romana Cieslarová (ředitelka třineckého gymnázia), Martina Wolna (ředitelka Knihovny Třinec), Hana Pietrová (koordinátorka Jednoho světa Třinec) a Petr Kantor (organizace Petrklíč help) ze 17 soutěžních textů vybrali nejlepších 7.

1. MÍSTO
Eva Mencnerová (Píseň namrzlých kolejí)

2. MÍSTO
Aleksandra Vavroš (Občas přemýšlím)

3. MÍSTO
Kateřina Balcarová (Motýlí křídla)

UZNÁNÍ POROTY
Kateřina Walachová (Pomoc z dálky)
Lucie Válková (Jsme v tom společně)
Kristýna Szotkowská (Mým andelěm je maminka)
Tomáš Suchý (Malá tebevražda zrcadlem)

 

Součástí programu bylo také představení pražského časopisu Psí víno a čtení autorů, kteří v něm působí. Do Třince dorazila šéfredaktorka časopisu Olga Pek společně s Lucií Kramárovou, Terézii Klasovou a Šimonem Leitgebem. Na závěr večera ve vstupní hale knihovny zahrál desetičlenný orchestr Ostrava Big Band pod vedením Vlastimila Blažka.

Festival Jeden svět Třinec pokračuje tento týden promítáním dokumentárních filmů o lidských právech. Program filmových projekcí si můžete prohlédnout zde.

JS_2017_Facebook_Třinec02