Prázdniny v knihovně

Jak budou vypadat prázdniny v knihovně?

Prázdniny budou v knihovně plné programu, takže se s námi určitě nudit nebudete. Jediné, co se u nás mění, je otevírací doba.

Na léto zkracujeme otevírací dobu. Jak bude prázdninová otevírací doba vypadat, si můžete prohlédnout na obrázku vpravo. Konkrétní letní uzavírky našich poboček najdete v sekci Pobočky.

Pokud se do knihovny vydáte v době, kdy bude zavřeno, knihy můžete vracet vhozením do Knihožrouta a vyzvedávat z Knihoboxu, které najdete mezi vstupy do knihovny a kavárny.

Děkujeme za pochopení a přejeme krásné léto.

Vaše Knihovna

Prázdninová výpůjční doba 2024
P. S.: I přes léto nás sledujte na facebook nebo instagram.

Ani přes léto se s námi rozhodně nudit nebudete!

Otevírací dobu knihovny na léto sice zkracujeme, ale o co vás ani v létě nepřipravíme, je spousta akcí pro každého. Níže nabízíme alespoň krátké navnazení, na co se můžete během prázdnin v knihovně těšit.

Pro děti a rodiny

Každé úterý od 9. 7. budeme, jako už tradičně, hrát pro rodiny s dětmi v lesoparku celkem 8 Večerníčků na živo, během kterých se společně zalistujeme báječnými knihami. Také pro vaše děti připravujeme program v rámci akce Prázdniny v 3nci.

Ve spolupráci s Malou Galerií, která je součástí naší Galerie města Třince, chystáme na pátek 19. července celodenní akci plnou workshopů, kterou jsme nazvali Dny plné umění a kterou povede úžasná Veronika Chmelařová alias @kunsthistoricka_mamou.

Pro mladé

Na konec srpna jsme naplánovali velkou oslavu jako poděkování našim skvělým dobrovolníkům. Dobrovolnické centrum fungující při našem Mklubu totiž letos slaví neuvěřitelných 10 let.  Aktuální dění v Mklubu sledujte na facebook.

Pro dospělé

Pro mnohé znamená léto okurkovou sezónu, ale my rozhodně nepolevujeme. V polovině července pro vás připravujeme několik úžasných akcí, takže vám nebude líto, že trávíte letní čas doma ve městě. V pondělí 15. července přivítáme v Třinci Tomáše Šebka, se kterým budeme debatovat, promítat a bavit se o zdraví v rámci akce nazvané Jak umřít mladý ve 100 letech. Dále ve středu 17. července dojede do Třince Břetislav Snášel alias Děda na kolobrndě, se kterým si budeme povídat o jeho cestách po českých i evropských zemích.

Strávit příjemný letní večer plný hudby a místního koloritu budete moci díky Tomáši Tomankovi, frontmanovi místní legendární kapely Blaf, který přijde povídat a zpívat na akci Zrymovane blafy a mimoblafy Tomáše Tomanka, kterou pořádáme v rámci celoročního cyklu Žijme/Żyjmy po naszymu.

Letní sezónu ukončíme jedinečnou debatou se známým párovým terapeutem a spisovatelem Honzou Vojtkem, který do Třince přiveze svou nejnovější knihu Prostě vztahy a bude si s námi povídat o dynamice mezilidských vztahů. Více o akci najdete na Honza Vojtko Prostě o vztazích.

Věříme, že si v prázdninovém programu najdete každý to své a budeme se na vás těšit. Děkujeme, že nás celoročně podporujete a navštěvujete naši knihovnu.

S díky vaše Knihovna Třinec

Přehled všech našich letních aktivit, konkrétních termínů a časů můžete najít v sekci události.
prázdniny 2024 program